In cele ce urmeaza vom povesti despre campinguri in care am stat in Grecia, in călătoria noastră de acum 2 săptămâni.
Cu totii stim ca in Grecia, off-campingul este interzis. Daca ai fost macar o data in aceasta tara, cand ai facut bugetul estimativ, ai luat cu siguranta, in calcul si costul campingurilor.
De ce nu am facut off-camping cu autorulota in Grecia?
Da, pot spune ca in Grecia nu am facut off-camping. Desi intr-o seara, in calatoria noastra de 15 zile, am stat intr-un port turistic, unde am platit 10 euro, nu pot spune ca am stat off-camping, pentru ca e vorba totusi, despre o zona amenajata, cu plata.
Eu, o persoana destul de conformista cand vine vorba de regulile impuse prin lege, tinand cont si de faptul ca sezonul inca nu se inchisese, am simtit de cuviinta ca e mai bine sa mergem in campinguri pe parcursul acestei calatorii, pentru a nu fi nevoiti sa ne mutam cu casa pe roti, la indemnul organelor competente, cand ne e “plaja mai draga” si soarele mai stralucitor.
A nu se intelege ca blamez pe cei care aleg varianta de off-camping. Am facut si noi deseori off-camping, dar nu de data aceasta, in Grecia.
Simt nevoia sa stabilim definitia termenului de off-camping, ca sa fim siguri ca ne referim la acelasi lucru.
Desi mot-a-mot “off-camping”= in afara campingului, acest termen inseamna a campa inafara campingului, intr-o zona neamenajata.
Cat costa un camping in Grecia?
Pretul campingurilor in Grecia, poate varia astfel:
- de la sezon la extrasezon;
- de la un camping la altul;
- de la o zona la alta;
Asadar, campingurile din est(de la marea Egee) care sunt mai populare, s-au dovedit a fi mai scumpe decat cele de pe coasta vest(Marea Ionica), zona care este mai spectaculoasa(din punctul nostru de vedere).
Cel mai mic pret pe care l-am platit pentru o noapte, in camping in Grecia, a fost de 20 euro(cu electricitate inclusa) si cel mai mare pret 33 euro(cu tot cu electricitate), in Atena.
Daca nu doresti electricitate, ti se scad 3-4 euro, din pretul final. 🙂
Campinguri in care am stat in Grecia
Vreau in primul rand sa va spun ca desi am stat in camping si am avut mereu vecini, noi nu am simtit nicio clipa ca suntem inconjurati de persoane straine.
Cu mentiunea ca gradul de ocupare a unui camping in Grecia, la mijlocul lunii septembrie, a fost de 80%).
Desi poate suna ciudat, in campingurile din Grecia, nu a fost nimeni care sa ne deranjeze cu galagia vorbelor, a muzicii sau a altor activitati.
Autorulotele, rulotele si oamenii din campinguri, au fost piesele din cadrul nostru perfect, de vacanta.
Nu ar trebui sa ne uimeasca acest lucru, pentru ca pana la urma, indiferent daca facem off-camping sau mergem in campiguri, in tara sau in strainatate, asta ar trebui sa fie atmosfera peste tot.
Rulotismul e despre o libertate frumoasa, despre convietuire in armonie cu natura si cu ceilalti oameni si ar putea fi, de ce nu, in cel mai bun caz, despre imbunatatirea locului in care calatorim, nicidecum despre deteriorarea acestuia.
Revenind insa la campingurile in care am stat in Grecia, voi scrie despre ele, in cele ce urmeaza.
Mentionez ca nu am plecat cu lista campingurilor facuta de acasa, pentru ca in aceasta calatorie ne-am dorit sa nu programam detaliile, pentru a ne simti liberi pe deplin. Campingurile sunt asezate in ordinea vizitarii si ca toate au iesire la mare.
1) Camping REA, din Vourvourou, Halkidiki
– Tarif: 25 euro/noapte(curent electric inclus in pret). 👌😍
Aici am facut prima oprire.
Rea Camping este un camping foarte mare, un adevarat satuc de rulote, cu conditii foarte bune, situat exact pe malul Marii Egee.
Toate astea ne-au facut sa ramanem 2 nopti acolo, timp in care ne-am relaxat si am intrat imediat in atmosfera de vacanta.
A fost Campingul meu preferat din punct de vedere al peisajului(iesirea larga la plaja si limane de nisip in mijlocul marii Egee ce iti permiteau sa traversezi marea), al organizarii(desi am intalnit un camping mai organizat de atat), al amplasarii.
Pentru Site-ul campingului, da click aici.
2) Camping Sylvia situat in Litóchoro, Greece(Macedonia Centrala)
– Tarif: 22 euro/noapte(curent electric inclus in pret) .
Un camping ideal pentru cand esti in trecere, cochet, cu baile amenajate ca la mall-ul din oras, aflat pe tarmul inalt al Marii Egee. Cand zic tarm inalt ma refer la faptul ca desi campingul e cu iesire la mare, ca sa ajungi la plaja trebuie sa cobori in jur de 30 de scari.
Plaja este compusa din pietricele mici.
In apropierea acestui camping se afla impozantul munte Olimp.
Pentru Site-ul campingului, da click aici.
3) Camping Hellas situat in Kato Gatzea, langa Volos(Regiunea Magnesia)
– Tarif: 23 euro/noapte(electricitate inclusa).
Acest camping a fost o alegere potrivita, pentru a petrece zile relaxante si de asemenea, locul potrivit in care sa te lase bateria autorulotei. Gazdele au fost foarte primitoare si au chemat service-ul mobil. Campingul curat, cu iesire la un golf din Marea Egee, cu plaja ingusta.
Aici am vazut cele mai curate bai in conditii de trafic, datorita personalului angajat special pe acest sector, care s-a ocupat continuu de acest aspect.
Localizarea in imediata apropiere de orasul Kato Gatzea(posibilitatea de a-l vizita pe jos chiar) peisajul superb, apa tot mai curata si mai inspre turqoise si faptul ca ne-a lasat bateria autorulotei, ne-au facut sa poposim aici 3 zile.
Pentru Site-ul campingului, da click aici.
4) Portul Kamena Vourla Marine, din orasul Kamena Vourla
– Tarif: 10 euro/noapte(fara posibilitate de utilitati) .
Nu a fost camping, ci un port turistic pazit.
Am schimbat atmosfera campingurilor cu cea a unui port turistic, cu restaurante pline la ceas de seara si cu o priveliste de nedescris catre o infinitate de ambarcatiuni.
Am petrecut o noapte minunata, scaldata in lumina si culoare, la malul Marii Egee.
Pentru Site-ul portului, da click aici.
5) Camping Atena, situat in Orasul Atena
– Tarif: 33 euro/noapte, cu tot cu electricitate).
Camping Athena nu are iesire la mare.
Este locul in care ne-am lasat, linistiti, casuta pe roti si am plecat sa vizitam Atena, pe biciclete.
Este campingul potrivit la momentul potrivit, daca te afli in trecere si nu vrei sa ratezi orasul.
Parcarile in centru sunt foarte scumpe, in zone foarte aglomerate, greu de patruns, asadar desi a fost cel mai scump camping de pe parcursul calatoriei, s-a meritat alegerea facuta.
Pentru Site-ul campingului, da click aici.
6) Akrata Beach Camping, situat in Peloponezul de nord
– Tarif: de 20 euro/noapte(cu electricitate inclusa in pret).
In acest camping ne-am oprit sa ne bucuram de albastrul nevazut si rapitor al Marii Ionice, pe care l-am descoperit in partea de nord a Peloponezului… Albastrul rapitor, trebuia cumva trait. 💙💙
Tot in acest camping, ne-am bucurat de soarele arzator, mai ceva ca in luna lui cuptor. Temperatura in nordul Peloponezului a urcat pana la 33 de grade, in aceasta perioada.
Pentru Site-ul campingului, da click aici.
7) Desimi Beach Camping, din Lefkada
– Tarif: 20 euro/noapte, cu electricitatea inclusa in pret.
Este un camping modest, dar amplasat intr-o zona superba, cu apa turqoise cristalina a Marii Ionice, cu pesteri sculptate in tarmul stancos si acoperit cu vegetatie.
De pe plaja cu acelasi nume, ai posibilitate sa inchiriezi hidrobiciclete(15 euro/ora) si barci(70 euro/zi- data viitoare nu mai lasam barca acasa, orice ar fi) si sa vizitezi pe calea apei, plajele mici si tarmurile inalte ale insulei. 🙂
Este campingul cu cel mai aglomerat restaurant, din cate am vazut in campinguri, pana acum. 🙂
Pentru Site-ul campingului, da click aici.
8) Camping Ouzouni Beach, Halkidiki
– Tarif: 20 euro/noapte(cu electricitate inclusa).
Camping Ouzouni ne-a adus practic pentru a 2a oara in aceeasi calatorie, in Halkidiki, dar pe alt “deget” al peninsulei, de la Marea Egee.
Desi la intoarcere spre casa, din Lefkada, am vut sa ramanem undeva in zona Thesaloniki, dar am avut pretentia sa fie si un loc cu vedere la mare, am ajuns in acest camping, care s-a dovedit a fi cel mai mare, cel mai organizat si curat camping din toate cele vazute, pe parcursul calatoriei noastre.
Pentru Site-ul campingului, da click aici.
Ponturi:
- In Septembrie, campingurile din Grecia sunt încă populate, dar atât cât sa te facă sa te simți intr-o comunitate faina!
- La final de sezon, proprietarii campingurilor încep sa negocieze, deși încă au destui clienti.
- Faceti cumparaturile pana sa ajungeti in camping. Desi au existat buticuri si restaurante in toate campingurile, preturile erau mult peste pretul magazinelor. Noi am facut cumparaturile complementare, cu bicicletele, in oras.
- Daca aveti de spalat haine in vacanta, sunt campinguri care au chiuvete speciale pentru rufe, unde puteti spala gratuit, la mana(pe langa masinile de spalat contra-cost). Noi am spalat de 3 ori, putinele haine pe care le-am avut eu, partea feminina a echipajului. In aceasta calatorie, Bog mi-a uitat bagajul acasa(asta e alta poveste). :))
- Fiti respectuoși și amabili cu vecinii de camping, pentru ca nu se știe când întâlniți oameni faini, compatibili, cu care ați putea tine legătura o viața. Noua ni s-a întâmplat! ✌️🙋🏻♀️💁🏻♂️🚍 Salutari Silvester și Ingrid! Va îmbrățișăm!
Marius
•5 ani ago
Excelent articol, ca intreg blogul de altfel.
Cezara
•5 ani ago
Va multumim mult pentru prezenta si pentru aprecieri! 🙂
Locurile in care am fost in calatoria noastra cu autorulota in Grecia - Jurnal de rulota
•5 ani ago
[…] seara, in camping, am avut propria curte delimitata, magazin, restaurant și tot ce am avut nevoie.(Click aici pentru articolul cu campingurile in care am […]
Liliana Manole
•3 ani ago
Buna:)foarte util articolul, se accepta si corturi sau doar rulote in campingurile din articol? multumesc 🙂
Cezara
•3 ani ago
In majoritatea campingurilor se accepta si corturi. Oriucm, Grecia e atat de pregatita pentru turisti amatori de campare (indiferent daca e vorba de cort sau vehicule recreationale, incat cu siguranta gasiti o varianta si pentru dvs. ) Salutari si plimbari multe! 🙂
Noaptes Stan
•2 ani ago
Informatiile pe care le caut de mult timp le-am gasit in jurnalul dv de calatorie !Simple si totusi complete si foarte utile pentru mine!Nu stiu daca informatiile mai sunt de actualitate ,acum in @22!As vrea sa plec spre sfarsitul lui august cu un minicamper Westfalia!Ca informatie absolut necesara ;sunt conditinat de un anumit numar de zile pe care sa le stau in camp.sau pot sta oricat doresc?Din jurnal am inteles ca ati colindat si asta vreau sa fac si eu!Multumesc!