• Mail :   contact @ jurnalderulota.ro
Menu

Ce sarbatorim de 1 martie?

In copilaria mea, de 1 martie, fetitele prindeau la pieptul hainutelor baietilor, martisoare(gest intors de catrei ei, de 8 martie). De unde vin eu, de 1 martie nu se sarbatoreste doar Venirea Primaverii, ci si Ziua Barbatului.

Cu ceva timp in urma, la fiecare 1 martie, cumparam cadouri pentru EL. Anii au trecut si treptat, cadoul a fost inlocuit de martisorul cu siret alb-rosu, impletit…

Anul acesta, de 1 martie, nu-i mai pot darui nici macar un martisor…Nu a intervenit lipsa de inspiratie, ci mai degraba am invatat intre timp, ca cel mai de pret cadou pentru persoana draga, il porti adanc in piept si nu la pieptul hainutei.

Cadourile pentru cei dragi, le porti in suflet si in minte si le arati prin micile gesturi zilnice…mai putin prin vorbe, ca nu toti ne incadram la aceeasi categorie, la capitolul vorbit.

Cum as putea sa ma prezint cu ceva simbolic in fata omului care, de la prima ora a diminetii, mi-a declarat(mie-cea ciufulita si mofturoasa) ca eu sunt martisorul lui?

Stiu insa sigur, ca si-ar fi dorit sa sarbatorim venirea primaverii in doi, undeva departe in natura, cu rulota. Cum vremea nu ne permite, il voi astepta cu cina, un film si o prajitura homemade…

De 1 martie sarbatorim:

Venirea primaverii, Ziua Barbatului, Revenirea naturii la viata, Viata in sine, Iubirea  si Fericirea!

 

ps: Sa aveti o primavara frumoasa si sufletul plin de cadouri, pentru toti cei ce va inconjoara!

 

Ajutati-ne sa ne facem cunoscuti!

0 Comments

Leave A Comment

Your email address will not be published.

Imprastie fila de jurnal!