• Mail :   contact @ jurnalderulota.ro
Menu

8 martie este in primul rand, despre MAMA

Am ascultat intamplator, la radio, o piesa despre MAMA (What’s UP- Iarta-ma, Mama!)
Brusc m-a luat un dor cumplit de mama, de tata, de frate si de casa…

Insusi cuvantul MAMA, la o simpla rostire, te poarta prin tot ceea ce inseamna acasa, familie, copilarie si o tona de momente, incarcate de sentimente.

MAMA e prima fiinta cu care iei contact la venirea in asta lume si care iti arata primii pasii in viata.

E persoana care te pune mai presus decat ea, ca mai apoi, la maturitate sa-ti faca vant din cuib, fara pic de egoism, pentru ca ea stie sa te iubeasca si sa te inteleaga neconditionat. Ea stie ca ai venit pe lume cu propriul scop si trebuie sa ai propria viata.

MAMA, impreuna cu tata sunt persoanele carora le datorez astazi, prezenta mea aici si totodata carora le voi duce radacinile mai departe. Sunt persoanele care nu dispar niciodata si care la randul lor, traiesc vesnic, prin mine.

8 Martie- Ziua Femeii sau Ziua Mamei

De 8 martie nu stiu cum se face, ca eu(desi sunt femeie), nu astept urari, martisoare sau flori si, desi le primesc, nu simt neaparat ca sunt pentru mine.

Pentru mine, 8 martie ramane mai presus de toate ZIUA MAMEI.

Ramane ziua in care am pregatit ani la rand, cu mult drag si iubire, cantece si poezii pe care mai apoi le-am impartasit cu EA, la serbari, cu mari emotii.

E ziua pentru care „pozarul scolii” ne facea poze, in momente total nepotrivite…si astazi mai am pozele-felicitare, surpriza pentru mama, in care apar negatita de sarbatoare, imbracata cu vesnica uniforma si cu funditele albe prinse in par. Insa, pun pariu ca pentru mama sunt unele dintre cele mai frumoase poze din album.

Este ziua in care imi vin din nou in minte, toate cantecele copilariei, dedicate mamei: Mi-a batut primavara-n geam, E ziua ta mamico, MAMA-de Catalin Crisan(cantec la care mai plang si azi) etc, etc. Toate aceste cantece le cantam, fara prea mult talent(dar cu mare bucurie), impreuna cu corul scolii, in fiecare an, in cinstea mamei.

De 8 Martie zambesc la urarile de „La multi ani”, multumesc frumos si ma gandesc la MAMA

LA MULTI ANI, mamici de pretutindeni!

Ajutati-ne sa ne facem cunoscuti!

YOU MIGHT ALSO LIKE

0 Comments

Leave A Comment

Your email address will not be published.

Imprastie fila de jurnal!