• Mail :   contact @ jurnalderulota.ro
Menu

" Jurnalul unei rulote purtate cu dragoste, in locuri cautate cu mintea si privite cu sufletul "

Aniversare la rulota, pe Secu – locul potrivit pentru o petrecere in natura, mai ales in afara sezonului

E toamna acum, cu miros de frunze colorate, cu miros de fum si de copilarie.

E toamna cu crengi si uscaturi, cu fosnete si trosnete, cu bucurie pentru fiecare raza de soare.

Daca anul trecut Bog si-a aniversat ziua tot la rulota, dar la malul marii(click aici pentru articol), pe timp de furtuna, anul acesta, l-am sarbatorit „pe Secu”.

Ce inseamna „pe Secu”?

Zona manastirii Secu, e de fapt taramul manastirilor din Judetul Neamt. E locul in care de copii, mergeam cu parintii, cand aveam nevoie de o iesire in natura.

Povestisem la un moment dat, de o intamplare cu ursul, de pe vremea cand eram incepatori cu rulota, iti mai amintesti?? Ei, acesta e locul in care s-a petrecut intamplarea(click aici daca esti curios).

Un loc cu un peisaj veritabil, foarte usor accesibil, recomandat atat pentru cei care ies prima data cu rulota, dar si pentru cei cu experienta. La fel de bine e recomandat si pentru iubitorii de natura, care ies cu cortul sau cu masina.

In sezon, „pe Secu” cu siguranta nu esti singur, ba poate fi chiar aglomerat. In afara sezonului, arealul e o oaza de liniste, unde cu putin noroc, te poti intalni cu ursul.

Am ales acest loc superb din Subcarpatii Moldovei, pentru petrecerea aniversara a lui Bog(a implinit 30 de ani).

Cand zici petrecere aniversara, de cele mai multe ori, te gandesti la un local pompos, ce iti impune o tinuta. Bog nu e neaparat adeptul petrecerilor la local, iar eu nu mai sunt…

Mereu am visat sa facem o petrecere neconventionala, la care fiecare sa participe cum si cat vrea(lucrul asta e posibil doar cu oameni faini).

Vremea a tinut cu noi, ceea ce a facut sa fie si mai perfecta atmosfera si sa ne decidem sa ramanem si pe timpul noptii, in inima naturii, desi  a 2a zi, foarte dimineata, trebuia sa fim in Iasi.

Ziua a fost plina de copilarie, cu parinti, prieteni, tort si confetti.

Noaptea a fost invaluita in magia luminitelor de la rulota.

Am depanat amintiri in jurul focului si am copt cartofi, direct in jar.

A 2a zi, dimineata devreme, cand frumusetea codrilor de arama nu se lasa privita inca, din cauza intunericului,  am pregatit cafeaua, am impachetat si am plecat in graba, la Iasi.

Pe drum, soarele a inceput si el sa se trezeasca si natura sa se dezmorteasca, in acelasi timp cu aparitia primelor raze de soare. Incet, incet, a inceput sa se distinga padurea de argint. Soseaua aburinda, care parca nu ducea nicaieri, avea si ea mai nou, un sens.

Veti spune ce atat graba, duminica dimineata??

The Writing School, a tinut un curs de Storytelling, la Iasi, la care am tinut tare mult sa fiu prezenta si la care Bog m-a dus cu rulota ca pe o adevarata cenusareasa hippie.

A fost cea mai iute mobilizare, cea mai matinala impachetare, si o iesire altfel cu CUB- ul.

Cu ocazia acestei iesiri, aproape ca nu am fost on-line…efectiv ne-am bucurat de fiecare moment petrecut. Acesta este si motivul pentru care nu am reusit sa raspundem individual, la toate mesajele de felicitare, primite, cu ocazia aniversarii lui Bog..

La multi ani, CONDUCTAORULUI RULOTEI SI AL INIMII MELE(click pentru a citi articolul despre el)!!

 

Ajutati-ne sa ne facem cunoscuti!

2 Comments

 • Mircea Dumitrescu

  Te poti campa oriunde in zona respectiva? Ai voie sa faci focul?

  septembrie 4, 2019 - 2:54 pm Reply
  • Cezara

   Nu a venit nimeni, de cate ori am fost, sa ne spuna ca e campatul interzis. Focul e interzis oriunde, cu exceptia locurilor special amenajate sau daca ai gratar cu tava pentru jar, la inaltime. Zona e foarte frumoasa si in sezon e plina de rulote si corturi. Salutari!

   septembrie 22, 2019 - 9:18 pm Reply

Leave A Comment

Your email address will not be published.

Imprastie fila de jurnal!