• Mail :   contact @ jurnalderulota.ro
Menu

" Jurnalul unei rulote purtate cu dragoste, in locuri cautate cu mintea si privite cu sufletul. "

Istoria literelor, in viata mea

 Istoria literelor in viata mea, a inceput  la 4 ani, cand un nene “machidon” intr-o singura zi, m-a invatat tot alfabetul si apoi, inca in cateva zile, m-a invatat sa leg literele, in cuvinte si cuvintele in propozitii.

De scris- nu scriu frumos, desi am incercat… am avut si “S” la caligrafie, fapt pentru care am luat cu varguta la palma, de la doamna.

Cititul mi-a dat de furca atunci cand m-a dat de gol in fata tatalui meu, ca am atins un prag important de maturizare, si l-a facut sa-si dea seama ca am devenit prea “batrana” sa ma mai plimbe in caruciorul sport, in timp ce imi tineam biberonul cu Cola in mana si citeam specificul magazinelor, de pe firmele neluminoase: C-A-R-N-E….., CAR-NE….., CARNE.

Mai tarziu, scrisul m-a enervat teribil, ca la scoala primeam prea multe teme pentru acasa si mama imi facuse si ea cateva caiete de scris, suplimentar.

In scris insa, m-am regasit pe mine peste cativa ani, cand cautam alinare in jurnalele adolescentei.

Scrisul si cititul mi-au dat senzatia ca si-au pierdut din stralucire, in timpul studiilor de master, cand vroiam sa scap de scoala si sa-mi iau viata in maini…

La nici un an dupa, am inteles ca daca poate “cu scoala nu mai faci nimic in ziua de azi”, fara educatie insa, NU GASESTI SENSUL… Mi-am dat seama ca desi credeam ca stiu multe, de fapt stiu foarte putine si ca tot mai multe am de aflat.

Astazi, scrisul il gasesc ca o importanta cale de comunicare cu exteriorul, cu oamenii si cu omul din mine…
El ma framanta la interior si imi misuna in degete, cand nu-l astern pe hartie, indiferent de forma acesteia.

Astazi, pentru mine, scrisul inseamna ordine, liniste, pace si… vindecare.

Va scriu din suflet!

Ps: despre calatorit, pot spune doar atat: ORIUNDE este urmatoarea destinatie!!! 

 

 

Ajutati-ne sa ne facem cunoscuti!

0 Comments

Leave A Comment

Your email address will not be published.

Imprastie fila de jurnal!