• Mail :   contact @ jurnalderulota.ro
Menu

Catre Bucuresti, la Vulcanii Noroiosi, pe Luna si inapoi

9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1… si ne-am lansat in spatiu.

Cu siguranta a contribuit la starea noastra spatiala, de plutire, nominalizarea la categoria Cel mai bun blog de travel din Romania, in cadrul eTravel Conference 2018.

Poza preluata de pe pagina oficiala de Facebook, eTravel Conference.

Despre cum am descoperit ca am fost nominalizati la acest eveniment, gasesti aici: http://jurnalderulota.ro/etravel-conference-si-cum-ajuns-sa-fim-nominalizati-la-categoria-best-travel-blog-2018/

Insusi motivul calatoriei noastre a fost prezenta la eveniment si la premiere. Nu am castigat noi, dar faptul ca ne-am aflat acolo, cu specialisti din Turism si din Digital, ne-a  dat cele mai frumoase stari(Vezi in filmuletul de la final, care a fost atmosfera in sala, la eTravel Conference).

Poza preluata de pe pagina oficiala de Facebook, eTravel Conference.

Desi nu am avut decat 2 zile libere, la dispozitie, (am plecat miercuri dimineata, pe la 2, catre Bucuresti si ne-am intors joi, pe inserat, la Iasi), ne-am facut timp si sa vizitam cateva obiective.

 

   Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti”, din Bucuresti, l-am vizitat intr-o pauza din timpul conferintei eTravel. Nu am fost pana acum la acest muzeu, desi ocazii am avut destule.

Declar in mod oficial, ca Muzeul Satului m-a impresionat in mod foarte placut, prin originalitatea cu care au fost adunate si amplasate laolalta , diversitatea de case traditionale, aduse chiar din diferite  zone ale tarii.

  

  

Strabatand ulicioarele Muzeului Satului, printre zecile de gospodarii, am avut parte de o incursiune in timp, cultura si civilizatie. Am trait un un soi de teleportare in mai multe spatii si timpuri, in acelasi moment.

   

Mi-am adus aminte de viata la tara, de bunici si de origini. Mi-am umplut sufletul de simplitate si apartenenta.

Pe malul Lacului Herastrau, am gasit si locuinta ideala, unde as putea locui cateva toamne tarzii, cand ne-am lua cate o pauza de la traiul in casa pe roti.

   Dar asta nu a fost tot delicliul calatoriei. Cand am plecat spre casa, de la Bucuresti, ne-am abatut  pe la Vulcanii Noroiosi, de langa localitatea Berca, judetul Buzau.

Despre Vulcanii Noroiosi, WIKIPEDIA zice mai multe aici .

Eu pot spune atat:

Cand am ajuns la Vulcanii Noroiosi, am simtit ca am aselenizat. Am simtit ca am descoperit  “pamant”  nou si ca l-am cucerit. Il am si acum in imagine pe Bog, calcand greoi, cu drona in mana, ca un astronaut ce se bucura de ultimele clipe petrecute fara casca, inainte sa plece in misiune.

Scoarta terestra, in genere uscata si crapata, era pe alocuri moale si alunecoasa, din cauza noroiului ce bolborosea din conurile vulcanice.

Tinutul uscat, saraturos si sulfuros, cu cratere imense si dune de pamant, era inconjurat perfect de vegetatie.

Peisajele in diverse nuante de griuri pamantii, au fost acompaniate de un vant puternic si uscat, ce ne-a facut sa simtim experienta ca fiind foarte speciala.

Am ridicat foarte putin drona, dar fara sorti de izbanda pe asemena conditii. Ce a iesit, va invitam sa vizionati in clipuletul de la sfarsitul articolului.

Ne-am murdarit hainele si echipamentele si am luat si o tranta, alergand dupa drona.

Se vede ca am ramas cu frica de a nu o pierde din nou. Cum, nu stii ca am pierdut drona si ca ne-a gasit, ea pe noi, dupa 1 luna si jumatate de la disparitie!!??? Promit sa povestim asta, mai pe larg.

Am petrecut 2 ore din viata noastra, intr-un loc foarte interesant, cu imagini unice, care ne-au purtat imaginatia, pana pe Luna si inapoi.

 Bog, I love you to the moon and back, nu doar pana la Vulcanii Noroiosi si inapoi!!

Iata si filmuletul promis:

Iti multumim, si pana data viitoare, te invitam  alaturi de noi pe:

Facebook: https://www.facebook.com/jurnalderulota
Instagram: https://www.instagram.com/jurnalderulota.ro
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCsAa5yMW6FgFXQVJfEwK1Hw

 

Ajutati-ne sa ne facem cunoscuti!

0 Comments

Leave A Comment

Your email address will not be published.

Imprastie fila de jurnal!