• Mail :   contact @ jurnalderulota.ro
Menu

Tăt omu’ sâ ceartâ cu muierea lui șî tătâ muierea sâ ceartâ cu omu’ ei… dar NU LA RULOTA

Apăi sâ știți voi dragilor câ tăt omu’ sâ ceartâ cu muierea lui șî tătâ muierea sâ ceartâ cu omu’ ei…
La rulotă certurili nu prea apar sau is rari șî trec repidi, câ spațiu-i mic, pereții subțâri și timpu’ ș-așa lung, ca s-îl faci și mai lung țânând la supărari.
Și mai e una: apăi dacă la rulotî nu pui mâna sâ ti-nțelegi șî sâ ti-ajuți, treaba devini olecuță dificilă șî îndată fugi orici plăceri.
Ș-atunci rulota asta nu-i farmacată, dacă țâni certurile la distanță și țâni aproape oameni șî la propriu șî la figurat?
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..


Imi aduc aminte de vizita noastra de acum cativa ani la Cetatea Biertan(Sibiu), in incinta careia exista o camera in care erau inchise cuplurile dornice sa divorteze. Ele stateau acolo o perioada si la eliberare, trebuiau sa comunice daca s-au razgandit…
Partea interesanta este ca erau obligati sa convietuiasca un timp, intr-un spatiu de aproximativ 2/3 mp, intr-un singur pat(de o singura persoana), cu o singura masa, un singur scaun, o singura farfurie, un singur tacam, UN SINGUR TOT.
Si ce sa vedeti? In satul Biertan timp de 300 de ani, a existat un singur divort. 

Cand am ajuns acolo, mai tineri fiind, am zis ca asa ceva e de nepermis si ca prin asemenea metoda sunt incalcate drepturile si obligatiile oamenilor(asta e cea mai frecventa scuza a societatii moderne).
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

 

Dar, stand un weekend in jumatate de rulota(la cele -10 grade C de afara, ne-a fost mai usor sa o incalzim pe jumatate), am realizat ca ideea de baza de a petrece timp in intimitate cu persoana de langa tine, fara alte distrageri, este o idee inteleapta.
A fost incredibil cat de frumos am putut petrece in doi, in jumatate de rulota si cum am reusit sa infrumusetam timpul care s-a scurs mai lent decat oricand.

La Biertan e frumos… La biserica din cetate se gaseste una dintre cele mai vechi si mai mari orgi din tara(orga dateaza din 1869 si este un model cu 1290 tuburi).
Va las un link sa vedeti despre ce e vorba si sa va convingeti singuri(click aici).

Referitor la cealalta treaba care este foarte serioasa, va mai tulbur cu o intrebare: Cum ar fi sa traim, in spatii mai mici si inconjurati doar de iubit/iubita, sot/sotie, familie(oamenii dragi noua) si de strictul necesar?-Eu cred ca am fi cu mult mai fericiti.
Va salut si astept raspuns!

PS: am lăsat dovada câ sâ poati trăi și la înghesuialâ.

Ajutati-ne sa ne facem cunoscuti!

2 Comments

Leave A Comment

Your email address will not be published.

Imprastie fila de jurnal!