• Mail :   contact @ jurnalderulota.ro
Menu

Ce am invatat de cand calatorim

Stiu ca la inceputuri, Jurnal de rulota se vroia a fi doar “Jurnalul unei rulote, purtate cu dragoste in locuri cautate cu mintea si privite cu sufletul”, insa intre timp, acest jurnal a capatat un sens mai larg si mai profund.

 

In momentul de fata, Jurnal de rulota a devenit mai mult decat atat si poate fi considerat un jurnal despre libertatea de a calatori, de a trai si de a fi acolo unde vrei sa fii!!

 

Noi am descoperit si am castigat  aceasta libertate, cu ajutorul rulotei noastre, CUB-ul. Insa, vreau sa subliniez ca Jurnal de rulota se adreseaza tuturor iubitorilor de natura si de calatorii. Se adreseaza oamenilor care isi doresc  sa calatoreasca liber, indiferent ca sunt posesori de rulota, autorulota, masina, motor, cort, bagaj  sau ca prefera sa doarma sub cerul liber.

Pana la urma, dorinta de a calatori, de a cerceta si de a experimenta locuri noi, nu este specifica doar celor care detin rulote.

Pentru noi, rulotismul este calea si ne dorim ca si tu sa iti descoperi propriul stil de a calatori.

De-a lungul timpului am tot auzit fraza: “Viata incepe dincolo de zona de confort ”.  Ani la rand m-am limitat doar la a intelege la nivel de cuvinte, aceasta fraza.

Pe parcursul calatoriilor noastre cu rulota, am descoperit, cu adevarat, ce inseamna acest aspect.

La iesirea din zona noastra de confort, s-a dovedit ca tot ce ne inconjura, reprezenta o noua provocare, careia trebuia sa ii facem fata.

Pe masura ce ne-am acomodat cu provocarile, am inceput sa descoperim noi  frumuseti ale vietii, pe care nu le vazusem pana atunci.

Astazi, nu doar ca ne-am acomodat cu  stilul acesta de viata, ci am reusit sa-l integram in  activitatile de zi cu zi, si sa-l impacam cu job-urile noastre, full-time.

 

Daca stau bine si ma gandesc, mai nou, cred ca integram job-urile si rutina, in viata noastra de calatori.

 

Ne surade ideea si facem pasi mici, ca intr-o zi, la intrebare atat de intalnita si atat de importanta pentru societatea noastra: CU CE VA OCUPATI? Sa putem raspunde: SUNTEM CALATORI PROFESIONISTI!! Va dati seama cum ar fi?? 🙂

 

Nu ascundem faptul ca ne-a fost greu sa renuntam la rutina de zi cu zi si sa ne depasim fricile.

 

Cea mai mare frica pe care cred ca am lasat-o in urma, este frica legata de instabilitatea financiara.

Daca inainte aveam bani in conturi, pe care ii tineam acolo, in caz ca se intampla ceva, acum cheltuim tot ce castigam in timpul saptamanii, pe calatoriile cu rulota, fara sa avem nici cel mai mic regret.

Stiti cat e de fain sa ai conturile mereu goale si sa nu traiesti cu grija banilor?

Dincolo de frici si de securitatea falsa a zonei de confort, cu care ne amagim zi de zi, ne-am descoperit adevarata viata.

Ati fi surprinsi daca v-as spune ca ne era frica sa traim fara telefon, fara caldura sau fara electricitate?

Cea mai banala frica pe care am avut-o insa, a fost frica de intuneric, de care cred ca am scapat cat ai zice Bicaz, la a doua noastra iesire cu rulota, care a avut loc pe malul lacului Izvorul Muntelui.

Libertatea pentru fiecare individ in parte, clar ca inseamna altceva.

 

Pentru mine si pentru el, A FI UN OM LIBER  inseamna a calatori fara frica, ORIUNDE si ORICAND si a te adapta din mers, la suprizele vietii.

 

Practic, asta e lectia cea mai importanta pe care am invatat-o, calatorind cu rulota.

Am mai invatat ca planurile pot fi altfel, fata de cum ti le-ai conturat. Marturie sta si vechea vorba din popor: “Socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ”.

Calatoriile cu rulota + zicala ” Sa nu crezi pana nu vezi” = cele mai frumoase si mai deosebite amintiri.

 

Prin Jurnal de rulota, speram sa va molipsim de curajul de a calatori ORIUNDE si ORICAND!!! 

 

Pentru asta, noi doi, Echipajul Jurnal de rulota, cautam mereu modalitati, prin care sa va inspiram.

Pe termen lung, eu si Bog, ne-am propus  sa  nu mai furam zile cu calatorii.  Vrem sa facem din aceasta mare calatorie numita Viata, o continua vacanta.

Tu ce ti-ai propus??

Asteptam sa lasi un comentariu, cu raspunsul tau.

 

 

 

Ajutati-ne sa ne facem cunoscuti!

0 Comments

Leave A Comment

Your email address will not be published.

Imprastie fila de jurnal!