• Mail :   contact @ jurnalderulota.ro
Menu

Cu rulota la Stanca Costesti

Am revenit printre altele, sa va povestesc de weekendul trecut si petrecut la Barajul Stanca Costesti, locul intitulat pe drept(dupa parerea mea), “Marea Moldovei”.

Este locul care-ti poate alina dorul de mare, de Vama Veche chiar… I s-ar putea spune Vama Noua, pentru ca pe langa faptul ca se regaseste exact langa vama cu Republica Moldova, are un aer salbatic, care iti da o senzatie aparte de libertate.

Drumul de acces la plaja, care era neasfaltat, denivelat si in panta, desi parea ca ne va da batai de cap, ne-a scos direct pe faleza lacului Stanca Costesti.

Ne-a dezvaluit ochilor, locul in care am simtit cea mai asemanatoare senzatie cu cea pe care o traiesc si retraiesc, la fiecare intalnire cu marea, o senzatie greu de descris in cuvinte, de altfel.


Lacul e imens, ca o mare cu orizontul marginit, cu nisip care scrasneste sub talpi, la temperaturile ridicate din zilele toride .

Nisipul acesta pacalitor, in profunzime umed si cufundator, ne-a adus si primii prieteni ai rulotei.
Sacrificiul prietenilor noi, care sunt de fapt oameni vechi pe care te poti baza(care pe langa faptul ca te ajuta , te mai si distrezi cu ei) a fost mare. Oamenii acestia, prietenii Jurnalului de rulota, nu putini la numar(ca cei buni nu umbla rasfirati, ci in gasca mare si frumoasa) au adunat toata plaja si ne-au scos din nisipurile de la Stanca Costesti.

Tot ei, au facut cinste din cinstea lor si ne-au intors si bucatele pe gratar(multumim din nou, cu aceasta ocazie si va dorim sa dati mereu, peste oameni faini ca voi!).  


Dupa lasarea intu
nericului, am ramas cu prietenii vechi cu care am venit initial, un cuplu drag noua, cu care ne bucuram ca ne-am gasit, mai ales ca arborele genealogic ne-a demonstrat(din vorba in vorba), ca aproape suntem rude. Speram doar ca ei, sa vrea sa ne mai insoteasca si in calatorii viitoare!


La Barajul Stanca Costesti s-a putut campa lejer, am avut acces la toalete(model anii ’70, varianta betonata) si la apa curenta(conditii ramase de la campingul si terasa din zona, care s-au inchis o data cu terminarea sezonului).

Acestui loc ii mai lipsesc doar semnele de atentionare sau chiar interzicere de intrare pe plaja cu orice vehicul pe roti, avand in vedere ca o data aventurat, nu mai iesi decat ajutat de oamenii plini de suflet, veniti la distractie sau de masinile puternice ale altor oameni, tot plini de suflet.

Ca sa va faceti o idee, intr-o zi de duminica, in intervalul orar 10:00-17:00, au ramas impotmolite aproximativ 7 masini si altele, pe putin 5 la numar, au fost prevenite si intampinate. Dificil a fost cu cei care nu au inteles si au vrut sa simta experienta, pe propria caroserie.


De data aceasta am plecat acasa mai obositi decat am venit, pentru ca noaptea de sambata spre duminica, a fost lunga…


PS: Apusurile de Stanca Costesti au o paleta vasta de culori, iar zilele cu soare sunt la fel de aglomerate si zgomotoase ca cele de la mare.

Ajutati-ne sa ne facem cunoscuti!

3 Comments

 • marius

  Frumos! Sunt si facilitati de cazare / masa acolo?

  decembrie 3, 2017 - 5:25 pm Reply
  • Cezara

   Multumim! In sezon e deschisa terasa, unde se poate servi mancare si bautura. Tot in sezon se poate merge cu cortul sau cu rulota, contracost.
   Noi am fost in septembrie, cand era inchisa pravalia, dar am beneficiat de apa si de toalete. 🙂 E un loc amenajat, in salbaticia satelor, de la granita cu Republica Moldova.

   decembrie 4, 2017 - 10:04 am Reply
 • Incepator cu rulota - Jurnal de rulota

  […] Cu rulota la Stanca Costesti […]

  decembrie 22, 2017 - 9:04 pm Reply

Leave A Comment

Your email address will not be published.

Imprastie fila de jurnal!