• Mail :   contact @ jurnalderulota.ro
Menu

" A super cool template for bloggers, photographers and travelers "

Cu rulota la Lacul Halceni, Localitatea Vladeni, Judetul Iasi

Ieri, pe la 15:30, am plecat din Iasi cu rulota, in cautarea unui loc de campare, la Larga Jijia.

Am ales ruta cea mai scurta: Iasi-Carlig-Vinatori-Horlesti si am ajuns la destinatie…impropriu spus, pentru ca desi eram in Localitatea Larga Jijia, ne-a fost imposibil sa patrundem cu rulota, la asa-zisa Delta a Moldovei, din cauza drumului denivelat si ingust.

Ne-am invartit aproximativ 30 minute, timp in care am trecut calea ferata de 3 ori si am intrebat diversi sateni, in incercarea de a ajunge in micul paradis. Am mai vizitat acest loc, in urma cu 6 ani, dar „la picior”, dupa ce am ajuns in aceasta localitate, cu trenul de la Iasi.

Am plecat dezamagiti din Larga Jijia si putin tristi, ca treburile nu au mers conform planului de cautare a unui loc in care sa ne petrecem weekendul, satui de aglomeratia si de viata pe-repede-inainte, din Iasi.

Ajunsi in acest moment, aveam doua variante: sa ne intoarcem pe unde am venit sau sa mergem inainte…

Drumul fusese destul de prost pana in Larga Jijia, alcatuit din placi de beton sau asfalt foarte denivelat, drept pentru care am decis sa plecam mai departe… MARE GRESEALA!!! Ceea ce a urmat se poate numi elegant, off road prin satele din Campia Jijiei, cuantificate in 3 ore de mers prin pietre si praf (Gropnita, Saveni, Halceni), pe drumuri cel mult de caruta, prin vai cu ravene, dealuri si ogoare.

Am facut jogging inaintea masinii pentru a vedea daca se poate inainta, am avut emotii la fiecare curba, nestiind ce mai urmeaza. Am avut momente de ras cu plans, finalizate facand haz de necaz.

In cele din urma, insa, am ajuns la sosea si imediat dupa, am zarit locul in care stau si scriu acum, la masuta de la geamul rulotei, timp in care soarele imi sclipeste in lacul Halceni, iar vantul ce patrunde pe geam, imi racoreste inspiratia.

 


E un loc minunat, o oaza de liniste in care cu siguranta vom mai reveni.

Bogdan, sotul meu(cu ocazia asta facem si cunostinta- eu sunt Cezara), doarme dupa ce a luat un mic dejun copios(paine cu sos guacamole si ochiuri, toate acestea gatite in bucataria din rulota, alaturi de o cafea cu lapte, mai buna parca decat acasa.

Pe bancheta de vis-à-vis, la masa cu mine, sta Raluca, o buna prietena care ne-a insotit in nebunia noastra, cand am cumparat rulota…asta este alta poveste pe care va voi spune-o negresit, pentru ca trebuie sa stiti si cum a  ajuns la noi  CUB-ul, rulota noastra, muza mea de azi, care de n-ar fi nu v-as povesti.

Locul asta minunat, cu starci, lebede si grauri coristi, care canta pe note si fac liniste, tot in acelasi timp, e locul in care am privit luna de pe cearsaf, o luna aproape plina. In acest loc, in miez de noapte, dupa o cina cu salaturi si gratar de carne pentru unii si de calamari pentru altii, mi-am invins partial frica de intuneric si de spatii expuse necunoscutului.

Nu sunt meritele mele, in totalitate, pentru ca inafara de oameni dragi, de lumina lunii ce se oglindea in lac, de o frontala si de un glob luminos Disco Style, au iluminat si felinarele pescarilor ce au inconjurat lacul(aproximativ 15 la numar).


Peisajul este si a fost exceptional…am cantat, am ras, aproape ca am plans si am luat-o de la capat, pana ne-a luat somnul si am mers la culcare.

Este a doua iesire cu rulota, dar total diferita de prima, care a avut total alta insemnatate. Cu o saptamana in urma, am fost cu familia la Tg. Neamt, pe Secu.

As mai scrie, dar orele sunt numarate pana la plecarea acasa si vreau sa mai fructific clipa si peisajul.

Concluzii:
1)Nu te hazarda pe drumuri necunoscute, care iti apar totusi pe google maps si care par atractive, pentru simplul fapt ca iti scurteaza itinerarul cu 30 km;

2)Nu te lasa ghidat de satenii fericiti si aghezmuiti, care sunt foarte amabili si iti dau indicatii pentru drum, afirmand ca drumul e ok;

3)Totul e bine, cand se termina cu bine.

#Jurnalderulota

Ajutati-ne sa ne facem cunoscuti!

3 Comments

 • Despre el, conducatorul rulotei si conducatorul inimii mele. - Jurnal de rulota

  […] Cu rulota la Lacul Halceni(Vladeni-Iasi) […]

  noiembrie 24, 2017 - 10:41 pm Reply
  • Aldo

   buna seara ma numesc Aldo e sunt din Iasi, cer scuse pentru eroare gramaticale dar sut stran.Am cumparat o rulota , sun in cautare un loc frumos in natura ca nu se fie prea de parte di Iasi , am citit despre locul descris de DEV. si m-am plimbat cu sozia numai cu masina in esplorare.
   Am un 4×4 si am inconjurattot lacul, nu am gasit loc liber pentru campare si strasile nu sunt praticabile cu rulota.Am ajuns si la o scrascatorie de crapi unde putea fi unicul punct in care campare ,erau niste copaci ierba verde pe malul lacului, am intrebat la patron de la spatiu , vasut ca era cu gard, cat era costul pe zi pe campare fara pescuit, respunsul a fost 100 lei pe zi.
   Foarte dezamajt m-am intors la iasi.
   Osara placuta tuturor

   martie 24, 2019 - 7:12 pm Reply
   • Cezara

    Buna ziua. Multumim ca ne-ati pus la curent cu starea actuala a drumului si a zonei. Noi ultima data, am fost la Lacul Halceni, in anul 2017. Drumuri bune si calatorii placute, va dorim! 🙂

    aprilie 4, 2019 - 8:24 am Reply

Leave A Comment

Your email address will not be published.

Imprastie fila de jurnal!